I did it! I DID IT!

In 2013 gaf ik mezelf vijf jaar de tijd om mijn eigen bedrijf te starten. Ik hield na het afstuderen m´n bijbaantje nog even aan, verzamelde her en der wat opdrachtgevers en ging toch ook nog in loondienst bij Social Embassy. Het liep eigenlijk allemaal best wel.

Maar in 2015 stak het leven een stokje voor mijn plannen. Of eigenlijk was het de dood. Ik zie hem even voor me. Met een zeis en grote kap over het hoofd, wachtend bij het tunneltje op precies de plek waar mijn man langs zou fietsen om hem bruut van het leven te beroven. Mijn man viel en stond niet meer op. Lymfocytaire myocarditis. (Dat is goed te googelen). In plaats van dat hij zich die avond bij mij en onze gloednieuwe zoon van nog geen 3 maanden oud voegde, was het de politie die voor de deur stond om te melden dat dat nooit meer zou gebeuren. Nooit is een verdomd lange tijd.

Sinds die avond was het leven een aaneenschakeling van opstaan en weer vallen. Van het gevoel hebben dat ik er echt, heus wel weer was, tot constant weer het besef dat dat niet het geval was. Ik liet mezelf graag geloven dat ik het allemaal wel aankon en wilde potverdorie gewoon verder met mijn leven. Maar verdriet kruipt in gaten en hoeken en als het er niet met tranen uitkomt, dan wel in pijntjes, griepjes, heftige verkoudheden en uiteindelijk een enorme burn out. Dat was begin 2019. Op 4 maart. De verjaardag van mijn man.

Maar als je zo diep zit, is er maar éen weg, en dat is omhoog. En nu ik eenmaal boven die donkere wolken uitgeklommen ben is er geen houwe meer aan en gaat alles automatisch. Ik ben dus retefokkingtrots op mezelf dat ik inmiddels kan zeggen dat ons kind ondanks alles de liefste, grappigste en slimste is én dat ik eindelijk dat bedrijf weer verder op kan zetten, waarvan dit papiertje het bewijs is. Geen persconferentie, lockdown of avondklok die mij tegenhoudt om dit lekker uitbundig in m´n eentje te vieren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: